ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το υπάρχον φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, προσφέρεται για μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, όπως ορειβασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, διαδρομές με οχήματα 4Χ4, ποδήλατο βουνού, θαλάσσια σπορ, καθώς και για άλλες αθλητικές δραστηριότητες στα αθλητικά κέντρα των αστικών περιοχών.

Στην περιοχή του Ελατοχωρίου υπάρχουν πολλά ορειβατικά μονοπάτια μέσα από πυκνά δάση και μικρούς καταρράκτες, με υπέροχα χρώματα και μοναδική θέα, προσφέροντας στους φυσιολάτρες μία μοναδική εμπειρία.

Στο Ελατοχώρι, ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει ενδιαφέρουσες περιηγητικές διαδρομές στην καταπράσινη ανόθευτη φύση των Πιερίων και στους γραφικούς οικισμούς τους, χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο και να απολαύσει τη μαγευτική θέα που προσφέρει η περιοχή.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Διαδρομές περιήγησης από το Ελατοχώρι

  1. Ελατοχώρι, Ρητίνη, Βρύα, Μοσχοχώρι, Λόφος, Αγ. Σπυρίδωνας, Βροντού, Δίον, Λιτόχωρο.
  2. Ελατοχώρι, Ρητίνη, Βρύα, Κ. Μηλιά, Φωτεινά, Γεφύρι της Μόρνας, Σκοτεινά, Άγιος Δημήτριος, Λιβάδι Ολύμπου.
  3. Μόνο για τετρακίνητα: Ελατοχώρι, χιονοδρομικό κέντρο, Καταφύγι, Φτέρη, Σκοτεινά, Φωτεινά, Μηλιά, Βρύα, Ρητίνη, Ελατοχώρι.
  4. Ελατοχώρι, Ριζώματα, Σφηκιά, Μονή Τιμίου Προδρόμου, Βεργίνα, Βέροια, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Παναγία Σουμελά, Καστανιά. Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας , τότε καλό είναι να γνωρίζετε πώς από τα Πιέρια διέρχεται και το πανευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών Ε4, που οδηγεί στον Όλυμπο. Το Ε4 περνά από την κορυφή Φλάμπουρο, σχεδόν παράλληλα με το χιονοδρομικό κέντρο και μέσα από τους οικισμούς Άνω και Μεσαία Μηλιά και κατεβαίνει προς την κάτω Μηλιά, φτάνοντας στο Λιτόχωρο.

Αν επιλέξετε να περπατήσετε προς την Σαρακατσάνα να μην χάσετε να επισκεφτείτε τον καταρράκτη «Κρεμαστό», που απέχει 12χλμ από το Ελατοχώρι με θέα μοναδική σε ολόκληρη την Πιερία. Από εδώ βγαίνουμε προς την αλπική ζώνη και τα ξέφωτα της πραγματικής ελευθερίας. Από εδώ έχουμε οπτική επαφή με το καταφύγιο του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης που βρίσκεται στην θέση Σαρακατσάνα.

Με τζιπ μπορείτε να φτάσετε στις κορυφές των Πιερίων αφού έχουνε λιώσει τα χιόνια και σε μία από αυτές, στη θέση «Κούρεμα» μπορείτε να αγναντέψετε την δυτική πλευρά των Πιερίων της Κοζάνης και τη λίμνη του Αλιάκμονα.